Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 martie 2012, 15:40 Natura şi turismul views 5732
14 martie 2012, 15:40 Natura şi turismul views 5732

În Grădina Zoologică din Chişinău au apărut lilieci din specia Rousettus aegypticus şi bufniţe Bubo bubo

Colecţia Grădinii Zoologice din Chișinău s-a completat cu noi specii de animale. Aici au fost aduşi cei mai ciudaţi reprezentanţi ai chiropterelor – lilieci din specia Rousettus aegypticus, precum şi o pereche tînără de bufniţe Bubo bubo.

Potrivit informaţiilor acordate NOI.md de către vicedirectorul Grădinii Zoologice Serghei Pînzaru, asemenea specii de animale în Moldova încă nu au existat. Acestea au fost aduse de la Grădina Zoologică din Nikolaev pentru completarea colecţiei. Serghei Pînzaru a menţionat că liliecii de la Nil au în jur de patru ani şi s-au acomodat uşor la noul loc de trai. Aceste animale se hrănesc în mare parte cu legume şi insecte. Potrivit surselor din cadrul Grădinii Zoologice, vizitatorii vor putea să le vadă abia vara, deoarece această specie nu suportă frigul.

O familie de lupi din Grădină Zoologică, de asemenea, s-a completat - acum sînt patru vieţuitoare. Săptămîna trecută, aici a fost adus din Moscova un lup european, poreclit ”Micuţ”, de 11 luni. Acum novicele se obişnuieşte cu voliera sa. El a fost transportat în Grădina Zoologică din Chișinău pentru a crea o pereche cu lupoaica Erou. Un puişor s-a născut şi în familia de canguri de copac. Acesta este al doilea pui care a văzut lumina zilei în Grădină Zoologică din Chișinău. Vizitatorii deja le pot admira pe noile vieţuitoare.

În prezent, colecţia Grădinii Zoologice din Chișinău cuprinde peste 1000 de specii de animale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.