Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 octombrie 2017, 14:00 Natura şi turismul views 6869
Din 14 octombrie este permisă vinătoarea la mistreţ
15 octombrie 2017, 14:00 Natura şi turismul views 6869

Din 14 octombrie este permisă vinătoarea la mistreţ

Sezonul de vânătoare la mistreț începe pe 14 octombrie, cu o serie de modificări în regulamentul respectiv, transmite MOLDPRES.

Cele mai importante schimbări operate de Agenţia „Moldsilva" prevăd interzicerea vânătorii de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de un kilometru de la linia hotarului către interior. „Vânătoarea în zona de frontieră până la limita de o mie de metri de la linia frontierei de stat către interior se admite numai în perioada luminoasă a zilei, în baza unui aviz eliberat pentru toate persoanele participante la vânătoare de către Sectorul Poliţiei de Frontieră, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, sau în localităţile, ale căror hotare se află în zona de frontieră. Termenul de examinare a solicitării de aviz este de până la 5 zile", a afirmat, solicitată de MOLDPRES, Viorica Caciuc, specialist al Serviciului de relaţii publice şi informare la Agenţia „Moldsilva".

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, din 19 august curent şi până pe 26 februarie 2018 va fi permisă vânătoarea la vulpi şi şacali. În perioada 19 august - 15 octombrie curent este permis vânatul la porumbei şi prepeliţe.

În perioada 14 octombrie - 31 decembrie va fi permisă vânătoarea la mistreţi, iar din 26 noiembrie până pe 31 decembrie curent – la iepuri, în perioada 23 septembrie - 31 decembrie – la gâşte şi raţe, iar de la 1 octombrie 2017 pînă la 14 ianuarie 2018 – la fazani.

Vulpile şi şacalii pot fi vânaţi fără limită. În acelaşi timp, cota de vânătoare pentru iepuri este de 19 mii, fazani – 22 mii, porumbei – 20 mii, prepeliţe – 25 mii, gâşte – 2,7 mii, raţe – 20 mii, mistreţi – 420. Totodată, în Republica Moldova este interzis vânatul pentru 10 specii de animale şi păsări, inclusiv cerb, căprioară, bursuc etc.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , Mistreț

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.