Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 octombrie 2017, 14:30 Natura şi turismul views 40548
Catastrofă cu pui de pinguini în Antarctica
15 octombrie 2017, 14:30 Natura şi turismul views 40548

Catastrofă cu pui de pinguini în Antarctica

Doar doi pui de pinguin Adelie din Antarctica au supraviețuit sezonului acesta

Doar doi pui de pinguin Adelie au supraviețuit sezonului acesta, după ce restul au murit de foame, într-un sezon care a fost descris de specialiști ca fiind unul catastrofic, scrie BBC News.

Decesul puilor s-a datorat cantității foarte mari de gheață, care a durat până târziu, iar adulții au fost obligați să călătorească pe distanțe foarte mari pentru a găsi mâncare cu care să-și hrănească puii. Acesta este cel de-al doilea dificil pentru pinguinii Adelie în ultimii cinci ani, după ce în 2015 niciun pui nu a supraviețuit sezonului.

Organizațiile de protecție a animalelor cer înființarea urgentă a unei zone de protecție marină în estul Antarcticii pentru a proteja colonia de aproximativ 36 mii de pinguini Adeline. WWF susține că interzicerea pescuitului la krill în zonă ar elimina concurența și va contribui la asigurarea supraviețuirii speciilor antarctice, inclusiv a pinguinilor.

Pinguinii Adelie sunt cea mai sudică pasăre din lume. Ei trăiesc de-a lungul coastei Antarcticii și se reproduc din octombrie pînă în februarie

În mod obișnuit, o femelă depune cîte două ouă în cuiburi din pietre, iar părinții fac cu rîndul penru a le cloci. Adulții călătoresc în medie între 50 și120 de kilometri pentru a prinde mîncare cu care să-și hrănească puii.

Sursa: libertatea.ro

Cuvinte cheie:

pinguin , Antarctica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
539 locuitori

Buzduganii de Jos este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 539 de oameni. Satul Buzduganii de Jos a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.