Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 octombrie 2017, 10:55 Natura şi turismul views 15453
Vreme rece şi vînt puternic în toată ţara
30 octombrie 2017, 10:55 Natura şi turismul views 15453

Vreme rece şi vînt puternic în toată ţara

Vînt puternic se aşteaptă în toată ţara. Meteorologii au emis Cod Portocaliu pentru raioanele din nord şi centru, iar pentru sudul ţării a fost emis Cod Galben. Avertisment este valabil pînă în data de 31 octombrie. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vîntul va sufla în rafale de pînă la 90 de kilometri pe oră.

Din această cauză, se pot înregistra pene de curent şi este posibil să se prăbuşească arbori. Oamenii sînt îndemnaţi să nu stea în apropierea copacilor şi să ocolească firele electrice căzute la pămînt.

Meteorologii anunţă de asemenea că, astăzi, în raioanele de nord se vor înregistra +5..+8 grade Celsius, în centrul ţării vor fi +6..+9 grade, iar în sudul Moldovei mercurul din termometre va indica +7..+10.

Cerul va fi senin fără precipitaţii.

Noaptea vorm avea cel mult 6 grade Celsius.

Cuvinte cheie:

vremea , vînt , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.