Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 februarie 2018, 15:05 Natura şi turismul views 9132
Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală
26 februarie 2018, 15:05 Natura şi turismul views 9132

Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală

Cazurile de infecții respiratorii acute atestă o creștere de peste 6% față de săptămîna trecută. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială a municipiului Chişinău, Irina Banova, în ședința săptămînală de astăzi a serviciilor primăriei.

Sursa citată a specificat că în ultima săptămînă, în capitală, s-au înregistrat peste 3840 de cazuri noi de viroze, față de aproape 3600 atestate acum două săptămîni. „Cele mai multe cazuri - 2200 au fost înregistrate la copii cu vîrsta de pînă la 17 ani. Cei mai afectați sînt preşcolarii. Pe parcursul săptămînii trecute 94 de bolnavi au fost internați în spital, dintre care 44 de copii", a afirmat Banova.

Totodată, aceasta a precizat că în ultima săptămînă în Chişinău s-au îmbolnăvit de gripă 87 de persoane, dintre care 74 copii.

Medicii epidemiologi atenţionează populaţia să consume cît mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

viroze , sanatate , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
285 locuitori

Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.