Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 iunie 2018, 16:00 Turismul în Moldova views 14551
A început seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile Moldovei istorice (Foto)
25 iunie 2018, 16:00 Turismul în Moldova views 14551

A început seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile Moldovei istorice (Foto)

A demarat seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile lui Ștefan Cel Mare în cadrul Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei. Acțiunea s-a desfășurat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai mulți tineri din localitățile rurale din țară au participat la prima excursie din cadrul șirului de excursii și pelerinaje la cetățile și mănăstirile ctitorite de Ștefan Cel Mare și Sfînt. Astfel, peste 50 de tineri au beneficiat de o excursie gratuită la Făclia Recunoștinței și Cetatea Soroca, un monument istoric medieval ce reamintește despre istoria bogată a țării noastre și măreția marelui domnitor al Moldovei Ștefan Cel Mare.

Excursia face parte din programul de acțiuni consacrat Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, decretat de către Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, în anul 2017.

Menționăm că în cadrul acestei acțiuni urmează ca peste 300 de tineri moldoveni să viziteze Cetățile Soroca, Hotin, Cetatea Albă și Suceava. De asemenea sînt preconizate pelerinaje la Mănăstirea Căpriana din Republica Moldova, Mănăstirea Putna din România, dar și alte biserici și mănăstiri din Iași, vechea capitală a Moldovei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

excursie , cetate , manastire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
88 locuitori

Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.