Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 iulie 2018, 15:05 Natura şi turismul views 7689
Moldovenii vor putea călători fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis
05 iulie 2018, 15:05 Natura şi turismul views 7689

Moldovenii vor putea călători fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis

Decretul de promulgare și legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare vor fi publicate în numărul de mîine al Monitorului Oficial.

Potrivit Acordului, și cetățenii Federației Saint Kitts și Nevis, titulari ai pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, vor fi scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru intrarea în Republica Moldova.

Totodată, scutirea de viză nu va acorda cetățenilor dreptul la muncă, iar în timpul aflării pe teritoriul statului de destinație, cetățenii sunt obligați să respecte legislația acestuia.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis a fost semnat în martie 2018, la Londra.

Prezentul Acord a fost încheiat pentru o perioadă nedeterminată de timp şi va intra în vigoare în a 30-a zi din data recepţionării ultimei notificări scrise a Părţilor Contractante, prin canale diplomatice, privind îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea acestuia în vigoare. Fiecare Parte Contractantă poate denunţa prezentul Acord printr-o notificare scrisă adresată, prin canale diplomatice, celeilalte Părţi Contractante. Astfel, Acordul îşi va pierde valabilitatea la expirarea termenului de 90 de zile, după recepţionarea de către cealaltă Parte Contractantă a notificării despre denunţare.

Federația Saint Kitts și Nevis este o țară insulară (suprafața totală 261 km²) care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. Este cel mai mic stat de pe continentele americane, atât din punct de vedere al suprafeței, cât și al populației.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

calatorie , turism , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.