Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 iunie 2012, 09:25 Natura şi turismul views 3810
10 iunie 2012, 09:25 Natura şi turismul views 3810

Protecția patrimoniului cultural – necesitate prioritară

Starea actuală a patrimoniului cultural din Republica Moldova a fost evaluată de o misiune de experţi din partea Consiliului Europei, care a efectuat o vizită de lucru în ţara noastră în perioada 4 - 7 iunie, informează trm.md. Raportul final va fi prezentat autorităţilor de la Chișinău la începutul lunii iulie.

Experții consideră că pentru promovarea protejării patrimoniului cultural în R.Moldova este nevoie de o coordonare şi corelare a tuturor actelor legislative şi a regulamentelor existente. S-a accentuat şi necesitatea unei voinţe politice şi a pregătirii specialiştilor în domeniul patrimoniului, pentru a aplica în practică proiecte concrete.

Misiunea Consiliului Europei se derulează în contextul "Programului de cooperare tehnică şi consultanţă privind conservarea integrată a patrimoniului cultural". Recomandările practice formulate de această misiune vor avea scopul de a  genera un proces pe termen mediu şi lung de promovare a protecţiei patrimoniului în Republica Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
350 locuitori

Dubovca este un sat din cadrul comunei Bozieni, raionul Hînceşti care se află la distanța de 13 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Dubovca a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.