Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 martie 2019, 10:30 Natura şi turismul views 14538
Specialiștii în seismologia pămîntului avertizează
06 martie 2019, 10:30 Natura şi turismul views 14538

Specialiștii în seismologia pămîntului avertizează

Mircea Radulian de la Institutul pentru Fizica Pămîntului (INFP) din România a declarat că în zona Vrancea va urma un val de cutremure de intensitate mare, potrivit Știrescu.

„Sîntem într-o perioadă mai liniștită, asta este clar. Începînd cu anul 1987, nu au mai fost cutremure peste 7 și această perioadă se poate prelungi. (...) vom avea însă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat și cutremure mari și s-ar putea chiar o grupare de cutremure mari", a declarat Mircea Radulian la Antena3.

De menționat că în zona seismică Vrancea se află și Republica Moldova, iar un posibil cutremur va fi resimțit și în țara noastră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cutremur , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.