Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 august 2012, 09:24 Natura şi turismul views 7550
09 august 2012, 09:24 Natura şi turismul views 7550

Orheiul Vechi – gazda festivalului ento-folcloric Gustar

Amatorii de muzică etno-folclorică vor putea savura creaţii de acest gen, în cadrul unui festival internaţional specializat, între 25 şi 26 august 2012. Acţiunea va avea loc la Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi.

La ediţia a III-a a Festivalului internaţional etno-folcloric "Gustar", vor evolua artiști din Portugalia, Polonia, Italia, România şi Serbia. Formaţiile "Trigon", "OM" şi "Transbalkanica" vor reprezenta R. Moldova la acest eveniment.

La Orheiul Vechi, vor fi  deschise ateliere meşteşugăreşti, expoziţie de bucate naţionale, expoziţii de costume populare şi de instrumente muzicale tradiţionale.

Excursii în Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi şi vizitarea agropensiunilor din zonă de asemenea fac parte din programul acţiunii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.