Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 septembrie 2012, 16:14 Natura şi turismul views 9163
28 septembrie 2012, 16:14 Natura şi turismul views 9163

Ospitalitatea moldovenilor poate atrage mai mulți turiști

Ospitalitatea moldovenilor este unul dintre motivele pentru care străinii pot face o alegere în favoarea țării noastre. Cu toate acestea, din cauza lipsei de campanii publicitare fluxul turistic în Republica Moldova nu poate fi extins, relatează șeful serviciului de analiză, monitorizare și evaluare al Agenției de turism Victor Ciobanu citat de pan.md.

Există o strategie de dezvoltare a turismului pentru anii 2003-2015. În trecut, strategia a fost revizuită și elaborat un nou proiect pentru anii 2013-2020.

"Scopul principal – a orienta activitatea turistică. Acesta ar trebui să fie o chestiune de economie, accentul trebuie pus pe ospitalitatea tradițională a moldovenilor. Un studiu recent a remarcat faptul că prima caracteristică a turismului în Republica Moldova este ospitalitatea", - a subliniat Victor Ciobanu.

La această etapă de dezvoltare a turismului este planificată elaborarea registrului patrimoniului turistic. Este o bază de date electronică, care conține informații despre potențialul turistic al Republicii Moldova. Pe baza acestor date timp de doi ani trebuie să fie întocmită harta digitală a Republicii Moldova. Proiectul este finanțat de către guvernul japonez. Datele primite și harta oferă o imagine cuprinzătoare a capacităților turistice a Moldovei.

Potrivit statisticilor, doar în rezultatul activității agențiilor de turism și operatorilor, din 2003 pînă în 2011, volumul veniturilor a crescut de trei ori, pînă la 780 milioane de lei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1480
Populația:
2081 locuitori

Cetireni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cetireni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de oameni. Satul Cetireni a fost menționat documentar în anul 1480.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.