Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 septembrie 2020, 14:00 Turismul în Moldova views 4223
Muzeul Țăranului - Casa Mare, noul obiectiv turistic din R. Moldova (Foto)
11 septembrie 2020, 14:00 Turismul în Moldova views 4223

Muzeul Țăranului - Casa Mare, noul obiectiv turistic din R. Moldova (Foto)

Satele Moldovei continuă să renască, datorită oamenilor cu inimă mare.

Aflat într-o „expediție” din țară, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, a descoperit și a readus la viață un adevărat patrimoniu cultural.

Oricine ajunge acum în satul Molovata Nouă, poate vizita Muzeul Țăranului - Casa Mare, un loc care te întoarce în trecut, la tradițiile frumoase lăsate din strămoși.

Chiar dacă mai e mult de lucru, Ion Ștefăniță spune că, avînd „multă dragoste față de această țară, față de acest sat, și acest patrimoniu cultural pe care l-am moștenit, toate pot fi realizate, dacă domină motivația și voința de a schimba lucrurile”.

„Țin să mulțumesc tuturor care s-au implicat, donatori, jurnaliști și artiști, noii prieteni ai proiectului care au intrat în clacă, Vă doresc sănătate, pace, toate bune, iar - Renașterea satelor Moldovei o facem împreună”, scrie Ștefăniță pe pagina sa de Facebook.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.