Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 august 2021, 16:00 Natura şi turismul views 2043
Monitorul Oficial a publicat Regulamentul Rezervației „Prutul de Jos
20 august 2021, 16:00 Natura şi turismul views 2043

Monitorul Oficial a publicat Regulamentul Rezervației „Prutul de Jos"

Regulamentul de funcționare a Rezervației biosferei „Prutul de Jos" a fost publicat astăzi de Monitorul Oficial, intrînd astfel în vigoare.

Acesta prevede repartiția teritorială a Rezervației biosferei „Prutul de Jos" în concordanță cu statutul juridic al terenurilor; zonarea internă a Rezervației biosferei „Prutul de Jos" şi Harta Rezervației biosferei „Prutul de Jos".

Finanțarea activității Rezervației biosferei „Prutul de Jos" se va efectua în limitele bugetului de stat și alte surse neinterzise de legislație.

Rezervația a fost inclusă în anul 2018 în Rețeaua Mondială UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) a Rezervațiilor Biosferei, recunoscută prin Programul „Omul și Biosfera" (MaB). Rezervația, conform cerințelor Programului UNESCO, are drept obiectiv conservarea elementelor și a formațiunilor fizico-geografice, a speciilor de plante și de animale de importanță națională și intern.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

rezervaţie , regulament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.