Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 decembrie 2021, 09:45 Natura şi turismul views 2440
De astăzi, toți cetățenii care vin în Moldova din statele aflate în „zona roșie” sînt obligați să prezinte la frontieră test negativ PCR
27 decembrie 2021, 09:45 Natura şi turismul views 2440

De astăzi, toți cetățenii care vin în Moldova din statele aflate în „zona roșie” sînt obligați să prezinte la frontieră test negativ PCR

De astăzi, toți cetățenii care vin în Moldova din statele aflate în „zona roșie" (lista publicată), inclusiv care au fost în tranzit prin aceste țări, sînt obligați să prezinte la frontieră test negativ PCR, indiferent dacă au certificat COVID-19 sau nu.

Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu. Testul va trebui efectuat atît de persoanele nevaccinate, cît și de cele vaccinate. Lista statelor din zona roșie va fi întocmită de Ministerul Sănătății începînd cu 24 decembrie și actualizată o dată la șapte zile. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița, transmite n4.md.

Potrivit Hotărîrii CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie, vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19. Cei care nu dețin actele respective vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.

Sursa: n4.md

Cuvinte cheie:

Moldova , coronavirus , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.