Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 ianuarie 2022, 10:30 Natura şi turismul views 2497
Efectele vremii calde: Ghioceii au răsărit într-o comună din România
04 ianuarie 2022, 10:30 Natura şi turismul views 2497

Efectele vremii calde: Ghioceii au răsărit într-o comună din România

În loc să fie frig, să crape pietrele, prima lună a noului an vine cu temperaturi de primăvară. Meteorologii anunță o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori neașteptate în cele mai multe regiuni din România, transmite Noi.md cu referire la Protv.

În sud, termometrele vor indica și 18 grade Celsius. Asta nu înseamnă că scăpăm de iarnă. După un interval de două săptămîni, gerul se întoarce.

În localitatea Horăști din județul Gorj, temperaturile ridicate din ultima perioadă au grăbit ghioceii. Și mai grav, vișinii și piersiciii au înmugurit mult prea devreme.

Hărțile realizate din satelit suprind valul neobișnuit de căldură care cuprinde întreaga țară. Pe regiuni, cel mai cald va fi în sudul țării, în Muntenia și Oltenia, unde în următoarele zile se vor înregistra 18 grade.

Agricultorii spun că vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului poate fi de-a dreptul periculoasă și pentru pomii fructiferi. O înmugurire precoce, urmată de un eventual îngheț le-ar fi fatală.

Meteorologii mai spun că, în acest an, nu vom avea "Gerul Bobotezei".

Cuvinte cheie:

Romania , Ghiocei , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.