Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 septembrie 2023, 11:00 Natura şi turismul views 1442
Un moldovean a călătorit 118 zile şi 5900 km pe jos, din Portugalia spre Moldova
26 septembrie 2023, 11:00 Natura şi turismul views 1442

Un moldovean a călătorit 118 zile şi 5900 km pe jos, din Portugalia spre Moldova

Un moldovean, pe nume Adrian Guţu, a călătorit 118 zile şi aproape 6.000 km pe jos, din Portugalia spre Moldova, pe o rută care a mai cuprins şi devieri spre sud şi nord, într-o drumeţie excentrică, la care puţini s-ar încumeta.

Şi a călătorit toată această distanţă fără a fi oprit sau deranjat în vreun mod de poliţie, avînd rucsacul în spinare, dar de îndată ce a ajuns în Moldova, avînd mai puţin de 200 km pînă la finalul rutei sale, a fost oprit de 4 ori în decurs de 24 de ore de poliţişti, care l-au tot verificat şi documentat. Primele 3 ori, acesta s-a supus, însă a 4-a oară omului i-a crăpat răbdarea, şi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de poliţişti, dar vorbind în continuare amabil cu ei, notează Noi.md cu referire la piataauto.

Adrian Guţu s-a pornit la 30 mai din Cabo da Roca, din cel mai vestic punct al Europei, din Portugalia. De atunci şi pînă în prezent a mers 118 zile pe jos, fără a se opri în hoteluri, fără a se alinta prin restaurant, fără a folosi trenuri, avioane, maşini sau alte metode de transport. Acesta îşi găteşte singur în regim de tabără şi spune că e complet autonom, călătorind cu cheltuieli reduse la un minim absolut.

Mulţi n-ar înţelege motivele pentru care un om ar porni într-o călătorie de 6.000 km pe jos, dar farmecul e că nici nu trebuie neapărat să înţelegem, pentru că e pornirea interioară a acestui om, şi a vrut să-şi demonstreze lui însuşi că o poate face. Şi-a filmat experienţa, publicînd cel puţin un video pe zi, şi din acele filmuleţe se poate vedea şi cum s-a schimbat şi înfăţişarea lui Adrian pe parcurs.

Paradoxul e că anume în Moldova, ţară a cărei cetăţean este, s-a pomenit verificat de atîtea ori de poliţie. Se pare că un călător pe jos, cu părul şi barba crescute în drumeţia lui lungă, e ceva suspect pentru poliţiştii din Moldova, or, altă explicaţie pentru atît de multe opriri nu prea putem vedea. Cert este că asta l-a deranjat mult pe Adrian, care spune că, fiind la el acasă, nu e normal să fie luat la întrebări de poliţie de atîtea ori.

În fine, drumeţia lui Adrian e pe cale să se încheie, el estimînd iniţial că va călători 120 zile. Revenind în Moldova, acesta spune că l-a cuprins o bucurie de copil, şi a savurat pînă şi nucile de la copacii de pe marginea drumului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovean , calatorie , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.