Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 octombrie 2023, 10:30 Natura şi turismul views 1480
Două prietene din Estonia documentează viața din satele moldovenești
23 octombrie 2023, 10:30 Natura şi turismul views 1480

Două prietene din Estonia documentează viața din satele moldovenești

Marian și Tiina sînt două prietene din Estonia, care au decis să exploreze și să documenteze viața din satele din Republica Moldova. Scopul lor este să arate comunității internaționale frumusețea țării noastre. Proiectul a fost început în această vară și va dura pînă la vara anului 2024. În tot acest timp, ele vor cutreiera Moldova ca să întîlnească oameni noi și să descopere locații speciale despre care vor povesti celor interesați să afle mai multe despre plaiul nostru.

Marian Männi și Tiina Rekand sînt două jurnaliste. Astfel, canalul de YouTube se numește Journo Birds – „journo” este prescurtarea cuvîntul journalist (jurnalist) și bird care înseamnă pasăre și ar fi un simbol al aventurii lor. Videourile sînt atît de divertisment, cît și cu elementele unui reportaj sau documentar. Acestea spus că astfel pot să distrugă unele stereotipe despre Moldova și să informeze creativ vorbitorii de limbă engleză despre țara noastră, transmite diez.

Marian trăiește de mai mulți ani în Moldova și a reușit să învețe limba de stat, iar Tiina zboară de fiecare dată în Moldova pentru a filma o ediție nouă. Marian spune că țara noastră „este precum o cutie cu bomboane”, căci aici poți găsi diverse istorii și locații interesante despre care să vorbești, asta fiind idee de la care s-a început tot. Marian spune că în Moldova, în special în sate, sînt foarte multe povești care merită să fie văzute și auzite de către toți.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

calatorie , Moldova , Estonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.