Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 noiembrie 2023, 14:00 Natura şi turismul views 2091
Înverzirea Moldovei: Copaci sădiți la cimitirul militar din Șerpeni
13 noiembrie 2023, 14:00 Natura şi turismul views 2091

Înverzirea Moldovei: Copaci sădiți la cimitirul militar din Șerpeni

La cimitirul militar din complexul memorial Capului de pod Șerpeni au fost sădiți copaci în memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au căzut pentru eliberarea țării noastre de fascism.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, scrie Noi.md.

"Astăzi sădim aici copaci, înverzind frumoasa noastră patrie, frumoasa noastră Moldovă. Plantăm copaci în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în cinstea celor care au căzut pentru eliberarea țării noastre de fascism. Înverzește, scumpa mea Patrie!", a spus Alexei Petrovici.

Menționăm că, la 11 noiembrie, în Moldova a demarat Programul național de Împădurire care prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, iar în acest scop autoritățile au pregătit 35 de milioane de puieți.

Campania este organizată de Ministerul Mediului și Agenția "Moldsilva", sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Programul național de împădurire prevede restaurarea și crearea de noi păduri pe o suprafață de 145.000 de hectare pe parcursul a 10 ani (2023-2032).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , cimitir , Şerpeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.