Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 ianuarie 2024, 15:20 Natura şi turismul views 2014
Localitățile din țară, în care a nins cel mai mult
09 ianuarie 2024, 15:20 Natura şi turismul views 2014

Localitățile din țară, în care a nins cel mai mult

Cel mai mult a nins în zona de centru a Republicii Moldova, stațiile meteo de la CorneștiUngheni și Bravicea, Călărași înregistrînd cele mai mari valori ale stratului de zăpadă.

Activitatea PTF Leova a fost prelungită luni pînă la 21:30 pentru a permite trecerea frontierei a circa 15 mijloace de transport care au rămas înzăpezite pe teritoriul României, aproximativ 1500 m de la PTF Bumbăta, notează Noi.md.

Lucrările de curățare și presărare a materialului antiderapant au fost efectuate luni pe toate traseele naționale, regionale și locale, cu accent sporit în zona de centru a țării unde a căzut cea mai mare zăpadă.

Pe lîngă intervențiile de pe drumurile naționale și locale, polițiștii și salvatorii au intervenit și pe drumurile din capitală, unde mai multe mașini au rămas înzăpezite.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , ninsori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1979
Populația:
1011 locuitori

Mălăieştii Noi este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Satul are o suprafaţă de circa 0.42 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.20 km. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Criuleni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Mălăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1979.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.