Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 iulie 2013, 14:20 Natura şi turismul views 8116
29 iulie 2013, 14:20 Natura şi turismul views 8116

A fost anunțat cod portocaliu de caniculă în România


Foto: tv7.md 

Administraţia Naţională de Meteorologie din România a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă, informează tv7.md cu referire la realitatea.net.

Luni 29 iulie canicula se va intensifica în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj şi Olt, unde temperaturile maxime vor atinge 39...40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

Marţi 30 iulie în judeţele Olt, Teleorman şi Giurgiu canicula se va intensifica, iar temperaturile maxime vor atinge 39...40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Îndeosebi seara şi noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi se va semnala grindină.

Cuvinte cheie:

canicula , Romania , temperatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.