Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 august 2013, 15:19 Natura şi turismul views 12975
08 august 2013, 15:19 Natura şi turismul views 12975

În weekend vom avea vreme toridă, dar și cîțiva stropi de ploaie


Foto: radiomures.ro

Republica Moldova este lovită de un val puternic de căldură în aceste zile. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de vreme caniculară, care intră în vigoare azi. Temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 și +36°C și chiar mai mult. Cerul va fi senin, iar soarele va străluci cu putere. Potrivit meteorologilor, astăzi se vor înregistra +33 de grade Celsius. Noaptea vor fi +18 grade. Vîntul va sufla slab, cu pînă la 6 m/s.

Vreme toridă vom avea și vineri, și sîmbătă. Potrivit SHS, acestea vor fi cele mai fierbinți zile din această vară. Mercurul din termometre se va urca pînă la +36 de grade Celsius în sudul țării. Noaptea se va răci puțin și vor fi +21 de grade.

Vremea deosebit de fierbinte va persista pînă la sfîrșitul săptămînii. Totuși, pe alocuri ar putea să cadă cîțiva stropi de ploaie. Duminică, presiunea atmosferică va fi joasă, iar temperaturile vor scădea cu cîteva grade. Astfel, se vor înregistra pînă la 17 grade în centrul țării și pînă la 20 de grade la sud.

Sursa:  NOI.MD

Cuvinte cheie:

meteo , canicula , ploi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.