Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 septembrie 2013, 14:44 Natura şi turismul views 13363
09 septembrie 2013, 14:44 Natura şi turismul views 13363

Condiţii mai bune pentru turişti la "Pădurea Domnească"


Foto: trm.md

Rezervaţia naturală "Pădurea Domnească" va deveni un loc mai atractiv pentru turişti. De anul viitor aici va fi implementat un proiect, care prevede amenajarea unor locuri de odihnă. Turiştii vor avea posibilitatea să se odihnească aici chiar şi pe timpul nopţii, relatează trm.md.

Proiectul „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" prevede construcţia a trei pensiuni a cîte 21 de locuri de cazare fiecare. De asemenea, urmează a fi amenajat un centru de informare a turiştilor şi o belvedere, un foişor, de unde turiştii vor admira zimbrii.

Acest proiect va stimula dezvoltarea turismului şi crearea noilor locuri de muncă. Pentru lucrările efectuate anul acesta, a fost deja aprobată alocarea a 766,8 de mii de lei, spune directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Pentru realizarea proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" vor fi alocaţi, din Fondul Național pentru Dezvoltare, în total, 5 milioane de lei.

Cuvinte cheie:

rezervaţie , turism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.