Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 septembrie 2013, 15:45 Natura şi turismul views 35748
11 septembrie 2013, 15:45 Natura şi turismul views 35748

Rezervaţia “Prutul de Jos” a fost acceptată ca partener în Reţeaua Dunăreană de arii protejate

Rezervaţia naturală “Prutul de Jos” din Republica Moldova şi Parcul natural al Prutului inferior din România au fost acceptate ca noi parteneri în cadrul Reţelei Dunărene de arii protejate. Evenimentul s-a produs zilele trecute în oraşul Tulcea, România, în cadrul conferinţei internaţionale cu genericul DanubeParks, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Agenţiei de Stat “Moldsilva”, la conferinţa de la Tulcea au participat mai multe state riverane Dunării, printre care Bulgaria, Germania, Austria, Croaţia, Ungaria, Serbia ş.a. Republica Moldova a fost reprezentată de către directorul rezervaţiei “Prutul de Jos”, Valentin Dimitriadi, şi Artur Nebunu, coordonator de proiecte în domeniul mediului, care au prezentat raportul cu privire la activitatea rezervaţiei.

Participanţii la forum, reprezentanţi a 15 arii protejate, au efectuat mai multe vizite în teren, s-au întrunit în ateliere de lucru, au purtat discuţii asupra modalităţilor de asigurare a continuităţii cooperării şi coordonării proiectului, precum şi a strategiei de extindere a Reţelei Dunărene de arii protejate.

DanubeParks STEP 2.0 este al doilea proiect în curs de desfăşurare (octombrie 2012-septembrie 2014), bazat pe rezultatele primului program, realizat în anii 2009-2012. În cadrul acestuia sînt implementate planuri comune, ce prevăd rezultate la nivel de politici şi ancorarea durabilă a parteneriatului pe Dunăre, atît în regiune, cît şi cu alţi factori interesaţi. DanubeParks STEP 2.0 are un buget de 2,2 milioane de euro.

Principalele obiective ale Reţelei Dunărene de Arii Protejate sînt îmbunătăţirea conservării naturii, promovarea schimbului de experienţă în management, cunoaşterea impactului economic, social, de mediu şi a managementului ariilor protejate dunărene, dezvoltarea durabilă, promovarea importanţei internaţionale a fluviului Dunărea etc.

Cuvinte cheie:

riuri , rezervaţie , Romania , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
4106 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Ialoveni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4106 oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.