Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 septembrie 2013, 10:30 Natura şi turismul views 29220
24 septembrie 2013, 10:30 Natura şi turismul views 29220

Prognoza meteo pînă în decembrie

Foto: stirileprotv.ro

Sinopticienii au făcut publice estimările pentru intervalul octombrie-decembrie 2013.

Estimarile sezoniere sînt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

OCTOMBRIE 2013:

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptînd sudul țării, unde local vor fi posibile valori peste cele normale.

Media multianuala lunara este de 9.7 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in cea mai mare parte a țării, exceptînd regiunile sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

NOIEMBRIE 2013:

Regimul termic va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, cu exceptia zonelor sud-estice, unde sînt estimate valori peste cele normale, iar in cele nordice, sub mediile multianuale.

Media multianuala lunara este de 4.2 grade Celsius.

DECEMBRIE 2013:

Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a țării, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decît normele climatologice.

Media multianuala lunara este de - 0,6 grade.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

Moldova , temperatura , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.