Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 octombrie 2013, 12:44 Natura şi turismul views 6094
25 octombrie 2013, 12:44 Natura şi turismul views 6094

Moldova participă la Festivalul Internaţional de Turism în Portugalia


Foto: trm.md

Republica Moldova este invitatul special al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Turism „ART&TUR”, inaugurat pe 21 octombrie, la Barcelos, Portugalia. Evenimentul este considerat drept unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de profil din lume, informează trm.md.

Țara noastră este reprezentată la Festivalul Internaţional de Turism „ART&TUR” de Ambasada Moldovei în Portugalia şi Centrul de Cultură şi Artă „Trei culori” cu sprijinul logistic al Centrului Cultural Moldav din Cascais.

“Statutul de invitat special a oferit reale posibilităţi de promovare a imaginii Republicii Moldova, de a iniţia numeroşi vizitatori în tradiţiile artei populare moldoveneşti şi oportunităţile turistice oferite de ţara noastră”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

În cadrul Festivalului Internaţional de Turism „ART&TUR” a fost organizată o expoziţie de vinuri selecte, piese de artizanat, cărţi şi materiale informative despre Republica Moldova, precum şi un film despre atracţiile turistice. Totodată, a avut loc vernisajul artiştilor plastici Valeriu şi Mihai Ticu, tatăl şi fiul.

Festivalul Internaţional de Turism „ART&TUR”, la care a fost anunţată participarea a circa 30 de ţări, se va încheia pe 2 noiembrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , turism , Moldova , Portugalia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
609 locuitori

Brătuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Brătuşeni, raionul Edineţ. Satul Brătuşenii Noi este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 16 km de Edineţ şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 609 oameni. Localitatea a fost pentru prima dată menționată documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.