Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 noiembrie 2013, 15:13 Natura şi turismul views 6398
14 noiembrie 2013, 15:13 Natura şi turismul views 6398

2013 – în top zece cei mai călduroși ani din istorie


Foto: informing.ru

Potrivit rezultatelor din primele nouă luni, în 2013 temperatura pe Pămînt a fost cu 0.48 grade mai mare decît în anii 1961-1990. Astfel, anul curent ajunge în partea de sus a topului celor mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologice. La această concluzie a ajuns Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Raportul a fost citit de experții OMM la conferința ONU privind schimbările climatice care a avut loc la Varșovia.

În general, în perioada de timp examinată pe cea mai mare parte a continentelor temperatura a fost peste medie, dar în mod evident acest lucru s-a manifestat în Australia, Africa de Nord, nord-estul Americii de Sud, nordul continentului nord-american și cea mai mare parte a Eurasiei. În primele 10 luni ale acestui an seceta a cuprins multe părți ale lumii, în special Statele Unite, Australia, Brazilia, Angola și Namibia. Cu toate acestea, cea mai călduroasă vara 2013 a fost pentru Japonia, iar luna august în special pentru Coreea de Sud și China.

Ceva mai rece decît de obicei a fost într-o zonă mică din Asia de Nord-Est, o mică parte din nordul Rusiei, unele părți din America de Nord și în partea centrală a Americii de Sud.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

vremea , top , caldura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2868 locuitori

Tănătari este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tănătari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Tănătari a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.