Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 decembrie 2013, 10:37 Diaspora moldovenească views 12494
26 decembrie 2013, 10:37 Diaspora moldovenească views 12494

Cod roşu de ninsori şi vînt în Elveţia


Foto: antena3.ro

Europa se luptă cu vremea rea. În Elveţia a fost emisă o avertizare de cod roşu de ninsori şi vînt. Meteorologii se aşteaptă ca stratul de zăpadă să ajungă în unele zone pînă la un metru. De asemenea, spun ei, vîntul va bătea cu pînă la 150 de kilometri pe oră.

Partea de sud-est a Austriei se află şi ea sub incidenţa codului portocaliu de viscol. În acelaşi timp, Marea Britanie şi Franţa se luptă cu inundaţiile şi vîntul puternic. În Marea Britanie, 50.000 de oameni au petrecut noaptea de Crăciun pe întuneric.

În acelaşi timp, britanicii se luptă cu furtunile. Vîntul a doborît sute de copaci peste principalele şosele şi peste liniile de electricitate. 50 de mii de oameni au petrecut Crăciunul la lumina lumînării.

Traficul a fost afectat serios de inundaţiile şi vîntul puternic. Trenurile ajung cu întîrzieri mari din cauza lipsei electricităţii, iar la aeroporturi, peste 100 de zboruri au fost anulate.

Autorităţile încearcă să-i avertizeze pe oameni că cel mai sigur ar fi să nu iasă din case pînă cînd efectele furtunii nu vor fi înlăturate.

Situaţia este dramatică şi în Franţa, unde ploile abundente au inundat străzile şi casele oamenilor. Rafalele de vînt au bătut cu pînă la 120 de kilometri pe oră.

În Italia, un strat consistent de zăpadă s-a aşezat deja peste marile oraşe. Ploile torenţiale şi ninsorile se vor abate şi peste Olanda, Belgia, nordul Germaniei şi Danemarca.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

zapada , avertizare , meteo , Elvetia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1937
Populația:
791 locuitori

Bucuria este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tudoreşti și Bucuria. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cahul și la 168 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 791 de oameni. Satul Bucuria a fost întemeiat în anul 1937.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.