Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2014, 11:10 Diaspora moldovenească views 11233
03 ianuarie 2014, 11:10 Diaspora moldovenească views 11233

R. Moldova va deschide o misiune diplomatică în Japonia


Foto: vesti.md

Republica Moldova are interesul de a institui, în viitorul apropiat, o reprezentanţă diplomatică la Tokyo, Japonia. Despre aceasta a discutat viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Norio Maruyama, reprezentant special pentru relaţii cu ţările GUAM şi consilier al Biroului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Urmează ca, în 2014, să fie efectuat un schimb de vizite la nivel înalt din partea ambelor state, transmite IPN cu referire la informaţiile Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Acum un an, actualul premier, pe atunci ministru de Externe, Iurie Leancă, anunţa că Republica Moldova va deschide, în 2013, trei misiuni diplomatice noi – în Olanda, cu sediul la Haga, în Canada şi în statul Qatar. Pe parcursul anului, Ala Beleavschi a fost numită ambasador în Canada. Ambasador al Republicii Moldova în Ţările de Jos este Emilian Brenici, iar Valeriu Tihonov a fost numit în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar.

Republica Moldova are deschise 38 de misiuni diplomatice şi consulare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Japonia , ambasada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.