Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 ianuarie 2014, 14:31 Diaspora moldovenească views 13754
Consulatul Onorific al R.Moldova a fost inaugurat la Amsterdam
Foto: moldpres.md
18 ianuarie 2014, 14:31 Diaspora moldovenească views 13754

Consulatul Onorific al R.Moldova a fost inaugurat la Amsterdam

Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a participat la 17 ianuarie la ceremonia oficială de inaugurare a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Regatul Ţărilor de Jos, cu sediul la Amsterdam, eveniment care a avut loc a doua zi după deschiderea oficială a Ambasadei Republicii Moldova la Haga, informează MOLDPRES citînd Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În discursul său, şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat că, deschiderea Consulatului Onorific la Amsterdam se încadrează în eforturile autorităţilor de la Chişinău de consolidare şi dezvoltare a relaţiilor bilaterale cu Olanda, ţară care este una din fondatoarele Uniunii Europene. Consulatului Onorific îi va reveni rolul de promovare, în special, a relaţiilor comercial – economice, culturale, ştiinţifice şi educaţionale, precum şi de atragere a investiţiilor olandeze în economia Moldovei.

Consulatul onorific va fi condus de către Dirk Terwel, cetăţean olandez, care exercită şi funcţia de Preşedinte al Consiliului de Afaceri moldo–olandez.

La eveniment au participat reprezentanţii corpului diplomatic şi consular din Regatul Ţărilor de Jos, oficialităţi ale autorităţilor administraţiei publice locale din oraşul Amsterdam, oamenii de afaceri din Olanda şi Republica Moldova, precum şi membrii ai comunităţii moldoveneşti din acest stat.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Olanda , consulat , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
730 locuitori

Marcăuţi este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Marcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dubăsari și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 730 de oameni. Satul Marcăuţi a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.