Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 martie 2014, 13:20 Diaspora moldovenească views 8584
Moldovenii care muncesc legal în Ungaria vor primi prestaţii sociale
Foto: prime.md
27 martie 2014, 13:20 Diaspora moldovenească views 8584

Moldovenii care muncesc legal în Ungaria vor primi prestaţii sociale

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc legal în Ungaria vor beneficia de prestaţii sociale. Acest lucru va fi posibil după ce astăzi Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea Acordului cu Ungaria în domeniul securităţii sociale.

Acordul se va aplica persoanelor care sînt sau au fost asigurate în conformitate cu legislaţia ambelor sau unuia dintre cele două state.

Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vîrstă, pensiilor de invaliditate cauzată de boli obişnuite, pensiilor şi indemnizaţiilor de invaliditate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale şi pensiilor de urmaş.

Acordul a fost semnat la Chişinău în noiembrie 2013. Republica Moldova a mai semnat anterior acorduri similare cu mai multe state, printre care Polonia, România, Bulgaria, Portugalia, Estonia, Cehia, Luxemburg, Austria.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

acord , Ungaria , Moldova , diaspora , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.