Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 mai 2014, 14:55 Diaspora moldovenească views 11247
Moldovenii care muncesc legal în Ungaria vor beneficia de prestaţii sociale
Foto: moldpres.md
23 mai 2014, 14:55 Diaspora moldovenească views 11247

Moldovenii care muncesc legal în Ungaria vor beneficia de prestaţii sociale

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc legal în Ungaria vor beneficia de prestaţii sociale. Acest lucru va fi posibil după ce astăzi Parlamentul a ratificat Acordul dintre ţara noastră şi Ungaria în domeniul securităţii sociale, comunică MOLDPRES.

Gheorghe Ţurcanu, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a declarat că Acordul se va aplica persoanelor care sînt sau au fost asigurate în conformitate cu legislaţia ambelor sau unuia dintre cele două state.

Documentul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vîrstă, pensiilor de invaliditate cauzată de boli obişnuite, pensiilor şi indemnizaţiilor de invaliditate în urma accidentelor de muncă sau cauzate de boli profesionale şi pensiilor de urmaş. Fiecare dintre cele două ţări va achita partea de pensie calculată pentru perioada de cotizare la sistemul public de asigurări sociale realizată pe teritoriul său.

Acordul a fost semnat la Chişinău în noiembrie 2013. Republica Moldova a mai semnat anterior acorduri similare cu mai multe state, printre care Polonia, România, Bulgaria, Portugalia, Estonia, Cehia, Luxemburg, Austria.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ungaria , moldovenii , serviciu social , munca , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.