Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2014, 16:53 Diaspora moldovenească views 8226
Vinurile moldoveneşti au ajuns în China
Foto: diaspora.businesslive.ro
11 august 2014, 16:53 Diaspora moldovenească views 8226

Vinurile moldoveneşti au ajuns în China

Un pavilion permanent de vinuri moldoveneşti a fost deschis ieri în capitala provinciei chineze Sichuan, oraşul Chengdu, informează MOLDPRES.

O delegaţie a Republicii Moldova, în frunte cu ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, s-a aflat recent într-o vizită de lucru în Republica Populară Chineză, unde a prezentat potenţialul agricol şi turistic al ţării.

Vasile Bumacov a vorbit oficialilor chinezi despre realizările ţării în domeniul agriculturii, posibilităţile de export şi despre disponibilitatea de a asigura China cu producţie vinicolă.

Directorul general al Agenţiei Turismului Nicolae Platon a prezentat, la rîndul său, potenţialul turistic al ţării şi spotul video publicitar recent realizat.

China este printre primele zece ţări din lume privind consumul de vinuri. Republica Moldova a început să exporte vinuri în această ţară în anul 2005.

Recent, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare a avut o vizită şi în Statele Unite ale Americii unde a promovat oferta vinicolă a ţării. În urma acestei vizite, Bumacov a declarat că "SUA ar putea absorbi toate vinurile din Republica Moldova".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

China , Moldova , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.