Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 octombrie 2014, 10:57 Diaspora moldovenească views 14595
Imigranții moldoveni vor primi vize-expres în Canada
Foto: canadavisa.com
09 octombrie 2014, 10:57 Diaspora moldovenească views 14595

Imigranții moldoveni vor primi vize-expres în Canada

Din ianuarie 2015 cetăţenii străini vor putea intra în Canada, respectînd procedura accelerată Express Entry.

Ministrul canadian pentru Cetățenie si Imigrație, Chris Alexander, a declarat că noua schemă de intrare a imigranților în Canada va intra în vigoare, începînd cu luna ianuarie a anului viitor. Candidații vor trebui să completeze un chestionar pe Internet, prezentînd informațiile personale și intenția de a se muta cu traiul în această țară. De asemenea, ei vor trebui să îndeplinească și cerințele uneia dintre programele Guvernului canadian pentru imigranții calificați. În conformitate cu regulile, provinciile și teritoriile canadiene îşi vor alege, de asemenea, candidaţii cu perspectivă în funcție de necesităţile lor. La rîndul lor, angajatorii canadieni pot angaja muncitori străini, potrivit schemei Express Entry în cazul în care pentru lucru nu este nevoie de cetățenie sau statut de rezident permanent în Canada.

Din persoanele care au completat chestionarul va fi întocmită lista cu cei mai promiţători candidați, care vor putea obține un permis de ședere temporară.

Vă reamintim, că la 1 august a intrat în vigoare legea,care reduce perioada așteptării obţinerii cetățeniei canadiene pînă la 1 an.

Potrivit Ministerului, în acest an în Canada au imigrat 150.000 de persoane din 200 de țări, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar începînd cu anul 2006, în țară au sosit 1,3 milioane de străini ‒ acesta este cel mai înalt nivel de imigrație din istoria Canadei.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , viza , migratie , Canada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1736
Populația:
1075 locuitori

Plopi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Plopi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Populaţia satului Plopi alcătuia 1075 de oameni în anul 2012. Satul Plopi a fost menționat documentar în anul 1736.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.