Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 decembrie 2014, 14:52 Diaspora moldovenească views 8472
Putin a obligat lucrătorii migranți să cumpere poliță medicală
Foto: lenta.ru
04 decembrie 2014, 14:52 Diaspora moldovenească views 8472

Putin a obligat lucrătorii migranți să cumpere poliță medicală

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care permite angajarea lucrătorilor migranți doar dacă dispun de poliță de asigurare medicală, potrivit TASS. Documentul completează Codul muncii cu un nou articol.

Document permite angajarea lucrătorilor migranți doar dacă au o poliță de asigurare medicală sau contract de prestare a serviciilor cu instituția medicală. O excepție este prevăzută numai pentru cazurile în care serviciile medicale sunt furnizate lucrătorului străin din contul angajatorului.

Conform modificărilor, angajatorul va fi obligat să disponibilizeze salariatul străin în cazul expirării poliței de asigurare medicală, permisului de muncă sau patentei. În acest caz, angajatul are dreptul de a solicita plăți compensatorii în suma cîștigului mediu de două săptămîni.

Potrivit cifrelor oficiale, în Rusia în prezent muncesc aproximativ 3,5 milioane de cetățeni străini.

Sursa: lenta.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.