Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 decembrie 2014, 10:28 Diaspora moldovenească views 10493
Moldoveni din Portugalia au prezentat ţara la Festivalul „ImigrArte”
Foto: trm.md
09 decembrie 2014, 10:28 Diaspora moldovenească views 10493

Moldoveni din Portugalia au prezentat ţara la Festivalul „ImigrArte”

Asociaţia moldovenilor din Republica Portugheză a luat parte la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului „ImigrArte" ce a avut loc recent la Lisabona. Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa", a declarat pentru trm.md că prestaţia moldovenilor din Portugalia a impresionat publicul de la acest eveniment.

La manifestarea organizată de una dintre cele mai mari asociații de migranți din Portugalia „Solidarietate Imigrante" conaționalii noștri au prezentat obiecte de artizanat, pictură, dansuri populare, bucate tradiționale precum și vinuri de pe podgoriile Moldovei. "Festivalul a constituit o adevărată comoară pentru iubitorii de a cunoaște cât mai mult din viața diferitor popoare fără să se deplaseze la mii de kilometri, ajungându-se la concluzia că diversitatea culturală a fost şi este o stare caracteristică societăţilor europene. Ideea unei omogenităţi culturale, propovăduită în era construcţiei naţiunilor europene moderne, lasă tot mai mult locul conştientizării coexistenţei unor grupuri culturale distincte în cadrul aceleiaşi entităţi statale şi a necesităţii instituirii dialogului intercultural", a subliniat moldoveanca Rodica Gherasim.

Potrivit Asociației „Miorița", printre obiectivele principale ale acestui Festival se numără promovarea interculturalității și a cetățeniei, valorizarea migranților, apărarea drepturilor acestora, perpetuarea culturii, artei, tradițiilor popoarelor, precum și consolidarea relaţiilor de prietenie între etnii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Moldova , Festival , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.