Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 februarie 2015, 09:32 Diaspora moldovenească views 10421
Migranţii moldoveni cu diplome obţinute pînă în 1991 se scutesc de testul la limba rusă
Foto: ipn.md
16 februarie 2015, 09:32 Diaspora moldovenească views 10421

Migranţii moldoveni cu diplome obţinute pînă în 1991 se scutesc de testul la limba rusă

Migranţii care merg să muncească în Federaţia Rusă sunt scutiţi de testul la limba rusă dacă deţin acte de studii obţinute în spaţiul sovietic până în anul 1991. Obligatorii rămân însă testele la istoria şi bazele legislaţiei Federaţiei Ruse. Precizările în cauză au fost făcute vineri, 13 februarie, în cadrul unei conferinţe video cu participarea reprezentanţilor Serviciului Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse, transmite IPN.

Boris Vorobiov, reprezentantul serviciului federal, a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2015, în Federaţia Rusă migranţii sunt obligaţi să susţină un examen care cuprinde 3 componente – limba rusă, istoria şi bazele legislaţiei Federaţiei Ruse. Costul examenului este de 4900 de ruble. În cazul în care migrantul deţine un act de studii obţinut în spaţiul sovietic până în anul 1991 sau are un certificat de studii obţinut în Federaţia Rusă, prima componentă se exclude, iar migrantului urmează a-i fi restituită suma de 1900 de ruble.

Solicitaţi să comenteze cauzele pentru care la tot mai mulţi moldoveni li se aplică interdicţia de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse, reprezentanţii Serviciului Federal de Migraţie au declarat că toate deciziile sunt luate în conformitate cu legislaţia, iar motivaţia este diferită de la caz la caz. Cu regularitate au loc întrevederi cu colegii din Republica Moldova, în cadrul cărora este abordată şi problema dată.

Conferinţa video a fost organizată cu sprijinul Proiectului Băncii Mondiale MIRPAL.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Rusia , migratie , examen , limba , studii , URSS

Comentarii

 (2)
  • #2 Bear Răspunde Citează selecţia
    А если не желаете, ну тогда устраивайтесь жопоподтиралками в Италии, за 500 евро там спрос огромный, да и к тому же русский не обязателен, в прочем как и румынский!
  • #1 Bear Răspunde Citează selecţia
    Россияне молодцы, это очень правильно заставить мульё учить русский язык, а то выйдешь в город и уже каждый второй тебе говорит что он тебя не понимает!
    Хотите зарабатывать и жить на российские зарплаты дома, будьте добры не забывайте при этом говорить и по русски!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.