Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 aprilie 2015, 11:22 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4968
Vîntul a făcut ravagii în cinci localități (VIDEO)
08 aprilie 2015, 11:22 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4968

Vîntul a făcut ravagii în cinci localități (VIDEO)

Cinci localităţi din patru raioane rămân şi la această oră fără curent din cauza vântului puternic. Este vorba despre raionul Ialoveni, Orhei, Fălești și Glodeni. Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, intemperia a distrus și acoperișul unei clădiri administrative din oraşul Basarabeasca, iar la Ungheni, un drum a fost blocat din cauza unui copac doborât la pământ.

Oamenii din localitatea Nimoreni spun că au stat o zi întreagă fără lumină:

"Cam des la noi lumina se stinge. Poftim intrați. Iată stăm cu lumânarea, cu copii mici. Ne descurcăm câte puţin. Ce să facem? Copiii vor un ceai, vor un terci cald, cu lumânarea facem mâncare, pe întuneric".

"- Cum vă descurcați fără lumină? – Da cum, cu lanternele. E foarte urât. Vii de peste hotare și stai aici fără lumină, fără nimic. E greu".

"De ieri s-a stins lumina. –Nu e bine deloc. Nici lecțiile nu le pot face fără lumină. - Stați cu lumânarea? Cum stați? – Nu, cu telefonul".

Din cauza vântului puternic, un alt copac s-a prăbuşit aseară peste un microbuz cu pasageri. S-a întâmplat pe strada Cornului din sectorul Buiucani al Capitalei. În vehicul se aflau şoferul şi alte opt persoane, însă nimeni nu a avut de suferit.

Atât microbuzul, cât şi o altă maşină aflată în preajmă au fost grav avariate.

"M-am oprit lângă școală, s-au coborât niște oameni și m-am pornit, iar în acest timp copacul a căzut peste mașina mea. A avariat motorul, capota, geamurile din dreapta toate. Oamenii s-au speriat", a explicat şoferul microbuzului.

Copacul a distrus nu doar microbuzul, dar și un automobil din preajmă.

"Am venit de la serviciu, am parcat masina, am intrat în curte și a căzut copacul, a fost vreo 10 secunde. Parbrizul... în salon e deteriorat tot, ambele aripi din față", a spus şoferul automobilului.

Proprietarul rutei de microbuz susține că va acționa în judecată întreprinderea municipală Spații Verzi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

ploi , localitati , pagube , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.