Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Turiștii au posibilitatea să guste din hamburgerul „Moldovenesc” în Olanda (Foto)

Turiștii au posibilitatea să guste din hamburgerul „Moldovenesc” în Olanda (Foto)

Deși, la prima vedere, pare că bucatele tradiționale moldovenești nu își pot găsi loc într-un local numit „Hamburgeria", să știți că greșiți. Din 15 mai olandezii și turiștii orașului au posibilitatea să guste din burgerul numit „The Moldovan" (moldovenesc), acesta avînd în componență pîrjoala după rețeta mamelor noastre, iar ca sos adjica, pregătită ca în Moldova".

Un cuplu din Republica Moldova, Alexandru Bivol şi Dorina Baltag, și-au lansat (15.05.2015) propriul restaurant în Olanda. Oaspeţii restaurantului „Hamburgeria" din inima oraşul Maastricht au fost răsfăţaţi cu multe bucate deosebite, însă în capul mesei a stat o specialitate inspirată din bucătăria moldovenească.

Alexandru este unul dintre primii moldoveni veniți în Olanda, stabilindu-se de 17 ani în Țările de Jos. Protagonistul a muncit în domeniul IT, însă, spune că, dintotdeauna i-a plăcut să îi răsfețe pe cei dragi cu bucate pregătite de el. Astfel, Alexandru Bivol a schimbat sferă exactă IT pe „mirosurile și gusturile îmbietoare" ale bucătăriei „Hamburgeriei".

Dorina Baltag, partenera de business și de viață a lui Alex, a povestit pentru trm.md că acestuia îi plăcea să facă mîncare în diversele lor călătorii, astfel a și apărut ideea de a lansa un bar de hamburgeri.

„Am hotărît să deschidem un bar de hamburgeri, dar nu unul „fast food", ci unul care ar servi alimente de bună calitate într-un răstimp cît mai scurt. Localul, ca și business-ul, promovează anumite concepte de viață pe care noi le promovăm - mîncare de calitate, ecologic pure. De asemenea, avem în meniu băuturi naturale, fără chimicale, cu cît mai puțin sare și zahăr", a explicat Dorina Baltag.

Cele șase meniuri zilnice, pregătite de restaurantul „Hamburgeria" de către bucătarul moldovean stabilit în Olanda, sînt combinate cu o specialitate ce se va schimba în fiecare lună.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

restaurant , Olanda , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1669
Populația:
1668 locuitori

Chirca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirca și Botnăreştii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1668 de oameni. Satul Chirca a fost menționat documentar în anul 1669.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.