Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iulie 2015, 16:43 Diaspora moldovenească views 7408
La Moscova s-au discutat provocările cu care se confruntă diaspora în relaționarea cu femeile migrante
Foto: rusia.mfa.md
16 iulie 2015, 16:43 Diaspora moldovenească views 7408

La Moscova s-au discutat provocările cu care se confruntă diaspora în relaționarea cu femeile migrante

La 11 iulie 2015, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a avut loc întîlnirea echipei sociologice de la Centrul de Investigații și Consultanță "SocioPolis" cu reprezentanţii comunităţii moldovenilor de la Moscova.

Scopul întâlnirii l-a constituit efectuarea analizei provocărilor cu care se confruntă asociațiile/comunitățile/grupurile de inițiativă ale diasporei moldovenești din Rusia în relaționarea cu femeile migrante originare din Republica Moldova.

Studiul este finanțat de Entitatea ONU pentru egalitate de gen şi emanciparea femeilor - UN Women în colaborare cu Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, iar rezultatele vor fi utilizate pentru elaborarea unui Plan de dezvoltare a capacităților femeilor lidere din diaspora pentru anii 2015-2016".

Sursa: www.rusia.mfa.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , diaspora , Rusia , Moldova , întrevedere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
179 locuitori

Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.