Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2015, 17:10 Diaspora moldovenească views 7884
Reprezentanta diasporei moldovenești din Anglia va lansa un Centru pentru copiii cu nevoi speciale
17 iulie 2015, 17:10 Diaspora moldovenească views 7884

Reprezentanta diasporei moldovenești din Anglia va lansa un Centru pentru copiii cu nevoi speciale

25 de copii cu nevoi speciale dinraioanele Rîşcani, Drochia, Edineţ, Donduşeni şi Glodeni vor avea posibilitatea să frecventeze un Centru de zi, unde vor învăţa limba engleză, calculatorul, dar şi să participe la diverse activităţi artistice. Acest lucru va fi posibil datorită Victoriei Dunford, o moldoveancă stabilită de mai mulţi ani în Marea Britanie.

Pentru construcția Centrului și reutilare au fost investiți circa trei milioane de lei, bani pe care tînăra i-a colectat prin intermediul unei Fundații de caritate din Anglia.

„Împreună cu Primăria din orașul Rîșcani vom reabilita fosta grădiniță, care nu a fost utilizată pe parcursul a 20 de ani, pentru un Centru pentru copii cu dizabilități locomotorii și o secție specială de intervenție timpurie. Este un Centru de zi, avem transport specializat adus deja din Marea Britanie, pentru transportul copiilor în cărucior cu rotile și ei vor fi aduși dimineața la Centru, până la ore 17:00. La Centru vor studia limba engleză, calculatorul, vom avea activități cognitive și distractive, vor fi alimentați de două ori pe zi, dimineața și la prânz. Vor fi pedagogii sociali care se vor ocupa de ei. Se preconizează cercuri pe interese, pentru fete și pentru băieți", a declarat Tatiana Cârlig, responsabil de proiect.

Proiectul de reconstrucție și dotare a Centrului este susținut și de Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Marea Britanie , ajutor , copii , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
638 locuitori

Haraba este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Haraba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 119 km de Chișinău. Populaţia satului Haraba alcătuia 638 de oameni în anul 2011. Satul Haraba a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.