Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 noiembrie 2015, 12:25 Diaspora moldovenească views 10022
Enoriaşi moldoveni din nordul Italiei se întîlnesc cu preoţi de la Chişinău
17 noiembrie 2015, 12:25 Diaspora moldovenească views 10022

Enoriaşi moldoveni din nordul Italiei se întîlnesc cu preoţi de la Chişinău

Doi preoţi din Republica Moldova vizitează locurile sfinte şi enoriaşii moldoveni aflaţi în nordul Italiei. Programul include servicii divine în parohiile vizitate, concerte de cântare duhovnicească, conferinţe tematice şi lansarea volumului „Oamenii lui Dumnezeu din Basarabia de altădată".

Potrivit Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Episcopului Antonie, vicar-patriarhal, și cu concursul Departamentelor de caritate și catehizare din cadrul parohiilor Bisericii Ruse în Italia.

Preoții Octavian Moșin, doctor în teologie, USM și Mihail Bortă, șeful Serviciului de presă al Mitropoliei Moldovei, precum și Grupul coral „Întâmpinarea Domnului" al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Republica Moldova vor discuta cu reprezentanții diasporei mai multe subiecte de interes.

Preoții au reușit deja să viziteze biserica „Sf. Trei Ierarhi" din orașul Piacenza, parohia „Sf. Maxim Mărturisitorul" din Torino, parohia „Naşterea Maicii Domnului" din Padova. Mai urmează a fi vizitate și următoarele locașuri sfinte din Italia, precum: „Sf. Voevozi Mihail şi Gavriil" din oraşul Rovereto, parohia „Sf. Ambrosie" din Milano, parohia „Sf. Treime" din Brescia, parohia „Sf. Trei Ierarhi: Vasilie cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur" din Piacenza.

În cadrul unei întruniri cu credincioșii parohiei „Sf. Irh. Nectarie" din orașul Parma, circa 40 de persoane s-au întâlnit cu părintele Octavian Moșin. „S-a vorbit despre viața creștină departe de casă, cum e să trăiești creștinește în societatea secularizată, cum să cultivi virtuțile și să păstrezi vie credința drept-măritoare. Au urmat diverse întrebări ale celor prezenți, un concert oferit de către grupul coral „Întâmpinarea Domnului" și distribuirea cărții „De la suflet la suflet", scrie site-ul Mitropoliei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Italia , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.