Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2015, 10:55 Diaspora moldovenească views 7662
Un moldovean stabilit în Italia a cîștigat 100 de mii de dolari
21 noiembrie 2015, 10:55 Diaspora moldovenească views 7662

Un moldovean stabilit în Italia a cîștigat 100 de mii de dolari

Un moldovean de 18 ani, impreuna cu alti trei prieteni italieni, a castigat cea de-a treia editie a concursului de informatica Battlehack, care a avut loc in Silicon Valley, San Francisco, California. Tinerii au plecat acasa cu un premiu in valoare de 100 de mii de dolari, potrivit stirilocale.md.

Concursul a durat 24 de ore, iar echipa moldoveanului a câştigat primul loc după ce a creat o aplicaţie numită iFcar. Adică un sistem electronic digital care poate face ca parcarea unei maşini să fie mai sigură şi mai uşoară.

Cristian Guţu locuieşte în Italia de la vârsta de 9 ani. El spune că mereu a fost pasionat de electronică şi calculator. Moldoveanul spune că după ce va susţine examenele de stat se va înscrie la facultatea de Ingineria calculatoarelor.

Cristian şi colegii săi s-au luptat cu alte 13 echipe pentru acest premiu. Moldoveanul a ţinut să le mulţumească părinţilor săi care fac sacrificii din greu ca el să poată studia.


Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

concurs , SUA , diaspora , informatica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.