Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 decembrie 2015, 11:30 Diaspora moldovenească views 9065
În Estonia, moldovenii gătesc de Anul Nou mîncare ca acasă
31 decembrie 2015, 11:30 Diaspora moldovenească views 9065

În Estonia, moldovenii gătesc de Anul Nou mîncare ca acasă

Tânăra moldoveancă, Mihaela Gâlcă, care s-a mutat cu familia de mai bine de un an în Estonia, spune că de Revelion va pregăti bucate tradiţionale, care se prepară în Republica Moldova de sărbători.

„De Revelion planificăm să stăm acasă, să sărbătorim în sânul familiei cu cele două comori ale noastre", a spus Mihaela, referindu-se la cele două fiice pe care le are. Tânăra spune că mezina e prea mică pentru a merge la prieteni.

Tânăra a mai spus că în Estonia se sărbătoreşte Crăciunul pe 25 decembrie şi nu mai există niciun Crăciun sau Revelion pe vechi. „Oamenii îşi vizitează rudele, părinţii, îşi dăruiesc cadouri. Foarte mulţi pleacă din oraş în diverse locaţii turistice. Închiriază case, împreună cu prietenii, cum am făcut şi noi de Crăciun, şi se distrează la maximum. Desigur nu lipsesc focurile de artificii", a comunicat Mihaela Gâlcă.

Referindu-se la masa de sărbătoare, Mihaela spune că găteşte mâncare tradiţională, pe masa ei fiind nelipsită salata de boeuf, răcituri, sarmale. De Crăciun, pe masa familiei Mihaelei a fost mămăligă cu peşte şi cu brânză din Moldova de oi. „Aici nu se gaseşte, la fel şi borşul acru lipseşte", a precizat tânăra.

Mihaela Gâlcă a spus că ar „importa" în Estonia din Moldova pe mama şi pe rudele sale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Anul Nou , sarbatoare , Estonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.