Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 ianuarie 2012, 12:03 Diaspora moldovenească views 6658
05 ianuarie 2012, 12:03 Diaspora moldovenească views 6658

Situația moldovenilor în Grecia se poate înrăutăți: țara este amenințată de faliment în martie 2012


Foto: greeceguide.files.wordpress.com 

Moldovenii stabiliți în Grecia întîmpină destule greutăți cauzate de situația economică precară a acestei țări. Lucrurile evoluează destul de rapid, iar prim-ministrul grec Lucas Papadimos a declarat că în martie 2012 ţara sa este ameninţată de default, anunță BBC.

Potrivit lui L. Papadimos, în cazul în care liderii sindicatelor elene nu vor fi de acord cu reducerea în continuare a salariilor, creditorii internaţionali vor refuză să acorde Greciei asistenţă. Cu toate acestea, reprezentanţii sindicatelor au declarat că nu sunt de acord cu reducerea salariilor.

Din cauza datoriei care depăşeşte PIB-ul ţării, şi necesității de a plăti dobîndă la împrumuturile contractate, Grecia se confruntă cu cele mai mari greutăți dintre membrii UE.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.