Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 mai 2016, 15:10 Diaspora moldovenească views 6413
Cristina Leahu a lansat cartea „Cercuri Ovale ce Rîd” la Barcelona
28 mai 2016, 15:10 Diaspora moldovenească views 6413

Cristina Leahu a lansat cartea „Cercuri Ovale ce Rîd” la Barcelona

Poezia este parte din viața ei. Cristina Leahu, moldoveanca stabilită în Spania, a scris primele versuri la 13 ani, iar recent și-a lansat primul său album de poeme și poezii la Barcelona.

„Cercuri Ovale ce Rîd" este cartea pe care a lansat-o Cristina Leahu în Spania. Izvor de inspirație i-a servit viața și iubirea, atît a ei cît și a oamenilor care o înconjoară. Momente de neputință, de iubire toxică, de tristețe și euforie, toate au stat la baza acestor poezii care azi merg către cei care iubesc romîna și arta.

„Sînt convinsă că, măcar o dată în viață fiecare dintre noi a trăit o iubire imposibilă, pornind de la situația unui părinte absent pînă la cea mai păcătoasă aventură amoroasă. Aceste versuri zbuciumate ale cărții o să vă cînte în strună și o să vă trezească memoriile cu praf ale acelor iubiri, despre care nu poți povesti nimănui deși iți vine să anunți pe toată lumea", spune Cristina Leahu, autoarea cărții.

A început să scrie poezii încă de pe băncile școlii. A urmat școala de la București, concursurile literare și оlimpiadele care au marcat parte din drumul ei creativ.

De la București la Londra. De la Londra la București. De la București la Barcelona. De la Barcelona la Stockholm. Acestea au fost orașele care i-au luat soarta în brațe pentru o perioada de timp. Multe avioane, aeroporturi, despărțiri și regăsiri. Iată de ce viața a învățat-o să scrie poezii de oriunde. Pe ultima pagină de agendă, la mijlocul unei conversații, la mijloc de noapte cu ochii împăienjeniți de lacrimi sau la șase dimineața după o noapte intensă de nesomn.

Toate poeziile ei ascund cîte o amintire. Adunate toate în albumul iubirii „Cercuri Ovale ce Rîd", au devenit hrana ei pentru suflet și accesoriul ei pentru minte.

„Iubiți cu patimă și foc. Iubiți și fiți iubiți. Chiar dacă uneori doare, chiar dacă uneori vă e frică. Iubiți! - e cel mai gustos", este mesajul Cristinei Leahu.

Cartea „Cercuri Ovale ce Rsîntd" este disponibilă pe Amazon.es.

Sursa: www.stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

carte , poezie , Barcelona , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.