Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2016, 15:37 Diaspora moldovenească views 8922
Un microbuz moldovenesc s-a răsturnat în România (Foto, Video)
11 octombrie 2016, 15:37 Diaspora moldovenească views 8922

Un microbuz moldovenesc s-a răsturnat în România (Foto, Video)

Un accident tragic a avut loc în localitatea Comarna, România, marți la amiază, scrie Ziarul de Iași. Un microbuz Mercedes Sprinter care venea din Moldova spre Italia s-a răsturnat într-u șanț. Potrivit primelor informații, șase persoane au fost rănite, iar una a decedat.

Porțiunea de drum pe care s-a produs accidentul nu este reabilitată, iar primele informații relevă că asfaltul ar fi fost umed de la ploaie.

După o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara carosabilului, răsturnându-se pe câmp. Polițiști verifică bagajele care sunt împrăștiate pentru a stabili identitatea victimelor transportate la spital.

Potrivit medicilor ajunși la fața locului, cel puțin o persoană și-ar fi pierdut viața.

Vă reamintim că pentru a le fi acordată asistență și pentru a primi informațiile corespunzătoare referitor la victimele accidentului rutier, rudele trebuie să se adreseze la Consulatul Moldovei sau la Departamentul Consular al MAEIE al Republicii Moldova.

Rudele de gradul I a persoanelor decedate în urma accidentului pot beneficia de un sprijin material din partea statului pentru a acoperi cheltuielile la transportarea defunctului.

Pentru aceasta, este necesar ca rudele să depună o cerere la filialele Fondului Republican de Susținere a Populației din raioanele țării sau municipiile Bălți și Chișinău. Cererea urmează să fie însoțită de un act deces (certificat de deces) eliberate în străinătate, confirmat (transcris) în Republica Moldova. De asemenea, este rudele vor prezenta documentul care confirmă cheltuielile pe care le-au suportat pentru repatrierea corpului.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

microbuz , accident , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.