Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 octombrie 2016, 14:30 Diaspora moldovenească views 6291
Moldovenii se vor putea angaja legal la muncă în Lituania
13 octombrie 2016, 14:30 Diaspora moldovenească views 6291

Moldovenii se vor putea angaja legal la muncă în Lituania

Proiectul Hotararii de Guvern privind semnarea Acordului de cooperare in domeniul muncii, protectiei sociale si familiei intre Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei al Republicii Moldova si Ministerul Securitatii Sociale si Muncii al Republicii Lituania a fost aprobat in sedinta de ieri a Guvernului.

Scopul Acordului este stabilirea si dezvoltarea relatiilor de cooperare in domeniul muncii, protectiei sociale si familiei in vederea preluarii experientei Republicii Lituania in procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeana, armonizarea legislatiei nationale cu cea comunitara, precum si mobilizarea asistentei tehnice si financiare pentru implementarea politicilor nationale, scrie stirilocale.md

La fel, documentul prevede crearea unui cadru legal pentru colaborarea bilaterala pe domeniile: politica salariala, securitatea si sanatatea muncii, asigurari sociale, protectia drepturilor copiilor si familiei si migratia de munca.

Sursa: protv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.