Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 octombrie 2016, 14:00 Diaspora moldovenească views 6142
Diaspora cu pașapoarte expirate va putea vota
14 octombrie 2016, 14:00 Diaspora moldovenească views 6142

Diaspora cu pașapoarte expirate va putea vota

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot și care se află peste hotare, dar dețin pașapoarte expirate, vor putea vota. Despre această decizie a anunțat astăzi în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

„Pentru a extinde particiarea cetățenilor Republicii Moldova la alegerile prezidențiale, se permite cetățenilor aflați peste hotare să participe în baza pașaportului Republicii Moldova, care conține cod personal, cu termen de valabilitate expirat. Acest lucru este valabil doar pentru birourile amplasate în afara țării", a declarat Iurie Ciocan.

Potrivit CÎS „Registru", 409 791 de cetățeni ai Republicii Moldova dețin acte de identitate cu termenul de valabilitate a expirat. Aceste date nu exprimă faptul că acești cetățeni ar avea un al doilea pașaport.

Decizia nu intră în vigoare și pentru cetățenii care sunt în țară și dețin acte expirate. „Cetățenilor aflați în Republica Moldova, statul le ofere mai multe posibilități ca să-și perfecteze actele", explică Ciocan.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc la 30 octombrie curent.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

pasaport , diaspora , votare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.