Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 noiembrie 2016, 10:22 Diaspora moldovenească views 8031
Să-ți reînnoiești înregistrarea sau nu – asta-i întrebarea
15 noiembrie 2016, 10:22 Diaspora moldovenească views 8031

Să-ți reînnoiești înregistrarea sau nu – asta-i întrebarea

Este important ca fiecare cetățean străin să posede certificatul de înregistrare valabil pe durata șederii în Rusia. Acest lucru îi vizează pe toți cetățenii străini, inclusiv pe cei care dețin patente.

Singura excepție o constituie străinii care au permis de ședere temporară sau permis de ședere permanentă, dar ei trebuie să posede în mod obligatoriu înregistrare la domiciliu valabilă.

Pentru lipsa înregistrării valabile, polițiștii le aplică cetățenilor străini amenzi administrative în valoare de 2500 de ruble. Și asta însemnă nu doar bani pierduți, ci încă un pas spre obținerea deportării și interdicției de intrare pentru 3 ani (sînt suficiente numai două astfel de amenzi pentru încălcare și documentele migrantului vor fi anulate, el primind interdicție, care ulterior va trebui să o elimine prin instanța de judecată, iar asta presupune și mai mult timp și bani pierduți). Cum totuși poate un cetățean străin să-și reînnoiască înregistrarea în baza patentei? În acest proces, în mod obligatoriu sînt implicați fie proprietarul apartamentului în care el locuiește, fie angajatorul la care lucrează.

Nu se recomandă efectuarea înregistrării pe adrese fictive, "de cauciuc". Acest lucru pur și simplu va conduce la anularea documentelor și instituirea interdicției de intrare.

Pentru prelungirea evidenței de migrație conform bonurilor de plată a patentei prin intermediul angajatorului, cetățeanul străin trebuie să prezinte:

- Pașaportul;

- Fișa migrațională (scopul intrării – munca);

- Înregistrarea valabilă;

- Patenta;

- Toate bonurile de plată a patentei (acestea trebuie să fie vizibile și plătite în timp util);

- Contractul de muncă cu angajatorul.

Trebuie acordată o deosebită atenție faptului că, în conformitate cu legislația, este necesar ca prelungirea evidenței migraționale să fie efectuată în termen de trei zile lucrătoare de la data plății bonului următor. La momentul actual, cetățenii străini își pot prelungi înregistrarea înainte de expirarea înregistrării sale curente, fără a respecta acest termen. Înregistrarea se extinde doar pentru perioada pentru care a achitat patenta (patenta poate fi plătită pentru orice perioadă de la 1 lună pînă la 12 luni). Și dacă patenta este plătită în fiecare lună, și prelungirea valabilității înregistrării va trebui efectuată în fiecare lună.

Ce se va întîmpla cu cei care tratează cu neglijență această problemă? Experiența ne arată că străinii sînt pedepsiți foarte sever chiar și pentru încălcări minore ale legii imigrației. Iar cetățenii care nu-și vor prelungi la timp valabilitatea înregistrării vor fi nevoiți să traverseze frontiera, să-și reînnoiască fișa migrațională, obținînd înregistrarea valabilă.

Cuvinte cheie:

migratie , înregistrare , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.