Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 februarie 2017, 16:40 Diaspora moldovenească views 6242
BRD va expedia asociațiilor de moldoveni mărțișoare
24 februarie 2017, 16:40 Diaspora moldovenească views 6242

BRD va expedia asociațiilor de moldoveni mărțișoare

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) va expedia pînă pe 1 martie asociațiilor de moldoveni și misiunilor diplomatice de peste hotare 1.500 de mărțișoare confecționate de copii din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al BRD, acțiunea se înscrie în cadrul campaniei „Mărțișor cu DOR de-acasă", organizată de BRD al patrulea an consecutiv în parteneriat cu Centrul de Reabilitare și Integrare Socială a Copiilor cu Dizabilități de Intelect CULTUM, din comuna Stăuceni. În acest an, campaniei s-a alăturat și Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Phoenix", din orașul Rîșcani.

Scopul acestei acțiuni este de a păstra tradițiile și obiceiurile specifice Republicii Moldova, precum și promovarea drepturilor şi a imaginii pozitive a persoanelor cu dizabilităţi, sensibilizarea societăţii referitor la probleme şi potenţialul persoanelor cu dizabilităţi şi la necesitatea integrării lor sociale, educaţionale şi profesionale.

În acest an, mărțișoarele vor expediate în 14 țări: Austria, Federația Rusă, Kazahstan, Franța, Marea Britanie, Ungaria, Letonia, Finlanda, Spania, Italia, Norvegia, Portugalia, SUA, Canada. De asemenea, moldovenii din diasporă vor primi costume naționale, cărți pentru copii, broșura turistică "EtnoMoldova", revista "Moldova de oriunde", hărți, calendare.

De la lansarea campaniei "Mărțișor cu DOR de-acasă" și pînă în prezent, BRD a expediat în diasporă peste 14 mii de mărțișoare.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.